Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü ve Adli Bilimciler Derneği tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Adli Toksikoloji Çalıştayı ve Kongresi” 29-30 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara-ATAUM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Türk Toksikoloji Derneği’nin de katkı sağladığı bu çalıştay ve kongreye Sayın Doç. Dr. Zeliha Kayaaltı, Sayın Prof. Dr. H. Sinan Süzen ve Sayın Prof. Dr. İ. Hamit Hancı başkanlık edecektir.
Uluslararası bu çalıştay ve kongrenin amacı, farklı ülkelerde adli toksikoloji alanında çalışan uzmanları bir araya getirerek bu alandaki son gelişmelerin paylaşılmasını sağlamaktır. Ayrıca, ülkemizin ve kongrenin yapılacağı başkentimizin yabancı konuklarımıza tanıtılması hedeflenmektedir. Bununla birlikte, kongrede sadece adli toksikoloji konuları değil aynı zamanda genetik toksikoloji, meslek hastalıkları ve toksikoloji, postmortem toksikoloji, klinik araştırmalarda etik ve yasal gereklilikler, ağır metal toksisitesi ve günlük yaşam ve toksikoloji konularına da değinilecektir. Poster bildirilerinin de kabul edileceği bu uluslararası kongrede çeşitli firmalar kurdukları stantlarda ürünlerinin tanıtımını yapabileceklerdir. Poster bildirilerinin kabul edilmesinde farklı disiplinlerden alanında uzman çok sayıda bilim insanı hakemlik yapacaktır.
Amerika, İngiltere, Yunanistan, Almanya, İtalya, Kore, Hindistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova’dan çok değerli bilim adamlarının katkı sağlayacağı “1. Uluslararası Adli Toksikoloji Çalıştay ve Kongresi”nde ülkemizden de çok sayıda saygıdeğer araştırmacı sunum yapacaklardır.
Çalıştay ve kongre, 29 Kasım 2014 Cumartesi günü kongre başkanları Sayın Doç. Dr. Zeliha Kayaaltı, Sayın Prof. Dr. H. Sinan Süzen ve Sayın Prof. Dr. İ. Hamit Hancı ve Ankara Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Erkan İbiş’in açılış konuşmaları ile başlayacaktır. Kongrenin 1. Günü “Toksikoloji ve Genetik” oturumu ile başlayacak ve “Meslek Hastalıkları ve Toksikoloji”, “Ksenobiyotik Toksisitesi”, “Günlük Yaşam ve Toksikoloji” ve “Postmortem Toksikoloji” oturumları ile devam edecektir. “Ağır Metal Toksisitesi ve Toksikoloji” oturumu ile başlayacak olan kongrenin 2. günü ise, “Ksenobiyotik Toksisitesi”, “Klinik Araştırmalarda Etik ve Yasal Sorumluluklar”, “Postmortem Toksikoloji” ve “Günlük Yaşam ve Toksikoloji”  oturumları ile devam edecek ve “Meslek Hastalıkları ve Toksikoloji” oturumu ile sonlanacaktır. 10 oturumdan oluşan kongre 2 adet çalıştay ile zenginleşecektir.
Çalıştay ve kongre ile ilgili detaylı bilgi www.forensictoxicologycongress.com adresinde yer almaktadır.