Ankara Üniversitesi, Adli Bilimler Enstitüsü, dünya standartlarına uygun akademik eğitim, araştırma ve uygulama alanı oluşturmak için kurulmuştur. Enstitümüzün kalite politikası kaliteyi bir kültür haline getirerek bilimsel araştırma ve uygulama çalışmalarını desteklemek, öğrencilerine en iyi eğitim fırsatlarını sunmak, onların hedeflerini gerçekleştirme sürecinde zamanı etkin ve verimli kullanarak yenilikçi ve geleceğe yönelik çalışmalarını desteklemek ve ulusal ve uluslararası düzeyde alanına katkı sağlamaları için gerekli eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve geri besleme süreçlerini geliştirerek bu süreçlerin sürekli iyileştirilmesine yönelik mekanizmaları kurmak, uluslararası düzeyde programlardan mezun olmalarını sağlamak, iç ve dış paydaşların görüş, öneri ve gereksinimlerini eğitim sürecinin önemli bir unsuru olarak dikkate alarak ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim standartlarını eğitim programlarına uyarlayarak uygulamaktır.
Bu çerçevede kalite politikamızın hedefleri;
- Ankara Üniversitesi Kalite Güvencesi Sistemine bütün paydaşların katılımının sağlanması,
- Eğitim, araştırma ve uygulama çalışmalarının uluslararası akreditasyonunun sağlanması, programların ilgili bütün uluslararası meslek, eğitim ve akreditasyon kurumlarının denetimine açılması ve bu yolla mevcut bütün programlarının günün koşullarına göre sürekli olarak güncellenmesi ve gözden geçirilmesi.
- Öğrencilerin Erasmus+ ve diğer ulusal ve uluslararası değişim programlarına katılımlarının teşvik edilmesi ve deneyimlerin paylaşılmasına önem ve öncelik verilmesi,
- Araştırma konularında ulusal ve uluslararası düzeylerde başarının sağlanması, disiplinlerarası eğitim programlanın geliştirilmesi ve disiplinlerarası araştırma ve uygulama yaklaşımlarına ağırlık verilmesi.
- İç ve dış paydaşlarla eğitim kalitesinin arttırılması için sürekli işbirliği yapılması,
- Çalışma alanlarında toplumun bilgilendirilmesi ve farkındalığın arttırılmasına yönelik yaklaşımların teşviki ve bu yöndeki faaliyetlerin geliştirilmesi için ilgili bütün kamu ve özel kurumlarla güçlü işbirliğinin tesis edilmesi.
- Nitelikli araştırmacı ve uzmanların eğitim ve araştırma alanlarında istihdam edilmesi,
- Katılımcı ve paylaşımcı çağdaş bir yönetim anlayışı ile öğrenci, personel ve paydaşlarımızın sürekli gelişen ve değişen ihtiyaçlarını, karşılayarak çalışanların motivasyonunun ve performansının yükseltilmesi,
- Yeni meslek alanlarının kurumsallaşması için kamu ve özel kurumlar düzeyinde gayret gösterilmesi, yeni meslek alanlarında uluslararası işbirliği yoluyla bilgi ve teknoloji transferlerinin sağlanması ve mesleki gelişime ve kurumsallaşmaya katkı yapılmasıdır.
Kalite politikamız, üniversitemizin misyonu ve vizyonu doğrultusunda eğitim, araştırma ve yönetim faaliyetlerinin tüm paydaşlarımızca benimsenen toplam kalite yönetimi anlayışı ile evrensel bilime, etik ilkelere ve hukuka dayalı, yenilikçi. sürekli iyileştirme esaslı olarak gerçekleştirilmesidir.
Bu doğrultuda kalite politikamız;
- Kalite Güvencesi Sistemine tüm paydaşlanm1zm katılımını,
- İnsan kaynağının bilgi, beceri ve yetkinliklerinin geliştirilmesini,
- Eğitim – öğretimde nitelik ve öğrenci odaklı yaklaşımı,
- AR-GE ve eğitimin ulusal/uluslararas1 gereksinim ve önceliklere göre yürütülmesini,
- Eğitim ve araştırmada ulusal/uluslararas1 akreditasyonu,
- Nitelikli araştırmacıların istihdamını,
- Bilim, kültür ve sanat alanlarında bölgeye ve topluma üst düzeyde katkı sağlamayı,
- Uluslararasılaşma bilinç ve uygulamalarının yaygınlaştırılmasını,
- Ulusal/uluslararası sıralamalarda daha üst seviyelere ulaşmayı,
- Etkin bir kurumsal risk yönetimi stratejisi sürdürülmesini,
esas alır.