JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ
III. ULUSLARARASI GÜVENLİK KONGRELERİ KRİMİNALİSTİK ve KRİMİNOLOJİ KONGRESİ

Suçla mücadele ve adalet mekanizmaları, birçok prosedür ve alt sistemi bünyesinde barındıran ve birbirini destekleyen karmaşık bir sistemdir. Kriminalistik ve Kriminoloji bilimleri, bu sistemin düzgün, verimli ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlayan en kritik araçlardır.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) tarafından suçla mücadelede bilimsel yöntem ve tekniklerin kullanılması temelinde birbirini tamamlayan bu iki disiplinde araştırma ve çalışmalar yürüten akademisyenleri, kolluk kuvvetleri, yargı mensuplarını ve öğrencileri bilimsel bir tartışma ortamında bir araya getirmek amacıyla 28 – 29 Eylül 2023 tarihleri arasında “Kriminalistik ve Kriminoloji” temasıyla 3. Uluslararası Güvenlik Kongresi gerçekleştirilecektir.
Uluslararası Kriminalistik ve Kriminoloji Kongresi JSGA Beytepe Kampüsü’nde (yüz yüze) gerçekleştirilecek olup, yurt dışından gelen katılımcılar isterlerse sunum ve sunumlarını online (video konferans) veya offline (video kayıt gönderme) olarak yapabileceklerdir.
Kongre dili Türkçe ve İngilizce olup, her iki dilden simultane çeviri yapılacaktır. Kongre katılımı ücretsizdir, konaklama ve ulaşım masrafları katılımcılara aittir.
Kriminalistik ve Kriminoloji temalı Uluslararası Güvenlik Kongresine katılımlarınızı ve değerli katkılarınızı bekliyoruz.